הסדרת מעמד לידועים בציבור

מעוניינים לחיות בישראל כידועים בציבור? המהות האמיתית בכל קשר זוגי הם החיים המשותפים עצמם, כך מאמינים רבים וגם במערכת המשפט. המגמה העולמית כיום וגם בישראל היא להעניק לזוגות את האפשרות לבחור לא לקיים טקס זוגי בכלל ודתי בפרט, תוך שמירת זכויותיהם כזוג לכל דבר. נכון הדבר גם לגבי זוגות חד מיניים המעוניינים לחיות במשותף וליהנות מזכויות שונות

יתרונותיהם של חיים משותפים ללא נישואין

רבים אינם רוצים להתחייב לקשר ממוסד, עם זאת חיים משותפים יוצרים התחייבות משפטית מכורך הנסיבות ובתמיכת מערכת החוק, כאשר מוכח שבני הזוג הם "ידועים בציבור". אחרים היו מעדיפים להתחתן, אך נבצר מהם בשל סיבות שונות.

זוגות חד מיניים אינם יכולים להתחתן בישראל אך בהחלט יכולים להתחתן בחו"ל ומדינת ישראל מכירה בכך. זוגות נוספים שנתקלים במחסום הרבנות הם אלה מדתות מעורבות. חיים משותפים יכולים להתאים גם למי שעדיין לא התגרש אך חיי בנפרד בן או בת זוגו ומעוניין להתחיל פרק ב.

סוגי הסדרת המעמד השונים במסגרת התהליך המדורג:

  • בני זוג של ישראלי – התהליך המדורג מתנהל במשך 7 שנים, בהם תידרשו לעמוד בתנאים השונים שיציב לכם משרד הפנים. מטרת התהליך היא להוכיח כנות הקשר הזוגי שלכם ולהציג המשכיות של קשר זה. חשוב לציין, שבן זוגו של ישראלי מכורח חיים משותפים (ידוע בציבור) לא יקבל אזרחות בתום התהליך, אך תושבות קבע.
  • בני זוג לתושב קבע – מדינת ישראל מאפשרת הסדרת מעמדו של זר החיי בזוגיות עם תושב קבע בישראל, אך מדובר בהליך ארוך ומורכב יותר. התהליך המדורג אורך הפעם 9 שנים ובסופו יקבל הזר תושבות קבע.
  • נישואין מאל סלבדור- תקופת ההליך מדורג תאה שנתיים ברישיון ב/1 ו-4 שנים ברישיון לישיבת ארעי מסוג א/5.
  • נישואין של בני זוג מאותו מין – תקופת ההליך מדורג תהא 4 שנים ברישיון לישיבת ארעי מסוג א/5.

שלבי התהליך המדורג

בכדי להשלים את התהליך המדורג, על בני הזוג לשכנע לכל אורך הדרך שהם מקיימים את 3 היסודות הבסיסיים: ידועים בציבור, פנויים ומרכז החייהם בישראל.

  1. הגשת בקשה בסניף משרד הפנים הקרוב אליכם. עליכם להציג מסמכים מתורגמים וחתומים בידי אפוסטיל המעידים על ארץ מוצא, תעודת יושר ועוד.
  2. לאחר הגשת הבקשה וראיון מקבל בן הזוג הזר של ישראלי ויזת תייר (אשרת ב/1) המורשה לעבוד ותוקפה עומד על שנה ותחודש 3 פעמים. אם מזמין הסדרת המעמד הוא תושב קבע, יידרש לחדש את ויזת התייר שנה נוספת.
  3. לאחר 3 שנים יקבל בן הזוג הזר שבן זוגו ישראלי אשרת תושב זמני (א/5) המוכרת בשם "תעודת זהות כתומה". אם המזמין הוא תושב קבע ימתין בן הזוג הזר שנה נוספת.

ההתנהלות מול משרד הפנים בדרך להסדרת מעמד אינה קלה ונמשכת שנים. הרבה יותר קל להתמודד עם ההליכים הבירוקרטיים שמציב בפניכם משרד הפנים כאשר עומד לצדכם ליווי מקצועי ומנוסה. משרד העו"ד סרגיי איתן מרגולין מתמחה בליווי זוגות המעוניינים לחיות בישראל ונדרשים להסדרת מעמד. 

למידע נוסף על שירותים משפטיים בנושאי הסדרת מעמד וכן עניינים אזרחיים נוספים צרו קשר עכשיו במספר 054-7855387 או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

Call Now Button
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן